marți, 25 ianuarie 2011

Anul 2010 in fotografii Part I

           Un an plin, un an ce parea a fi unul f lung privit din perspectiva primelor luni. O iarna urata, cum nu am mai trait din copilarie, aspra, geroasa. Imi aduc aminte ca spunea la televizor cod portocaliu si eu totushi ma induram sa calatoresc...deh pasiunile nu ingheata nici la -15 grade.
             Nu a trecut mult sa se topeasca zapada si mi-am propus sa ajung intr-un colt de tara: "Cotul pisicii" .M-am intrebat intotdeauna de la ce vine aceasta denumire...presupun de la cotul care il formeaza Dunarea f serpuita in aceasta zona. O zona care se pare ca traieste numai din pescuit si agricultura, locuri uitate de lume.

          De cand eram mic mi-a placut sa descopar locuri noi. Clar pt mine zona de frontiera de la Cotul Pisicii pana la Isaccea era un total mister. Nici nu imi inchipuiam ca era vreo cale pe unde sa se poata conduce, am mers pe sistemul: hai sa vedem unde duce acest drum, unde se termina.
                Am descoperit o lume complet uitata, un schelet al unor locuri care candva cred ca a fost un loc plin de viata.
              Pana si calutii parca incepeaua sa sufere o mutilare, o transformare adusa de vremurile urate
              Ceatza a fost un cuvant cheie pt foarte multe din iesirile mele de anul acesta...pt bine un bonus acest fapt de care am incercat sa ma bucur cat mai din plin.
             Am pornit catre o locatie complet necunoscuta mie pana atunci dar care parea cu un potential fotografic f mare: Cheile Dobrogei. O zona care intradevar m-a impresionat cum arata dar clar trebuie venit intr-un sezon sau un moment cu o lumina mult mai buna decat cea pe care am gasito noi in ziua aceea.
             Cum nu este an in care sa nu ma bucur de prezenta si compania mentorului Constantinescu...Florin Constantinescu :D si inevitabil jumatatea lui, Laura, am zis sa ne gasim anul trecut in delta. Orice legatura sau impresie ca aceasta fotografie face reclama la Canon si cum uneste el familiile sau prezenta lui in viata noastra e pur intamplatoare.
PS: In aceasta fotografie nu a fost ranit sau tinut captiv nici un animal, elementul de blana din poza fiind doar unul de decor:))
            Fara doar si poate orele cele mai pline de adrenalina le-am avut anul acesta intr-o barca minunta prinsa de o furtuna pe Marea Neagra.Si tot zbuciumul pt o insula unica in tara la noi:
 Numele insulitei imi scapa dar ce stiu sigur ca mi-a provocat impresia ca as juca un rol in filmul lu' Hitchcock, "Pasarile".
"Barcutza" esuata acolo e o alta poveste pe care o sa vi-o istorisesc intr-o zi. Sa zicem doar deocamdata ca nu o sa uit niciodata ce am patit ca doar traim in Romania si asta ne ocupa adliteram tot timpul.
            Al doilea element care m-a marcat a fost cat de superba poate fi aceasta pasare, Pelicanul. E impresionanta, mandra, foarte puternica si pt necunoscatori incredibil de mare. Efectul care l-a avut asupra mea, observand pasarea de la cativa metri departare, sa o vad cum isi ia zborul...breath-takeing.
 
 
Va las cu zborul aceastei minunate pasari pana data viitoare puteti urmari si un clip de-al meu: http://www.youtube.com/watch?v=Iiy1G5HdGKw

To be continue...


Un comentariu: